Yläkuva

RIIHIKODAN MISKA


Rotu/Breed: 
Pieni münsterinseisoja 
kleiner munsterländer
Sukupuoli/sex: 
Uros - dog
Synt/Born. 
18.10.2007
Väri/color: 
ruskea päistärikkö


Isä/Sire: 
Prihan Dany
Lonkat/ Hips B/B
3 x ROP/BOB
3 x SERT/CAC
2 x KAER AVO3/
3rd placement in field trials

Emä/Dam: 
Häädetkeitaan Selema
Lonkat/ Hips  A/A
1 x ROP/BOB
1 x SERT/CAC

Sisarukset/Siblings:
Mirco (u) 2 x SERT
Moriz (u)
Mandi (n)
Mette (n)
Minka (n)
Mirna (n)
Moona (n)
Muska (n) 1 x SERT, CACIB

Kasvattaja/breeder:
Pauli Koskela & Anne Annala


Omistaja/Owner: 
Erkki Männistö

 

 

 Miska on valloittava ja energinen nuori lintukoira. Se on erittäin nopea oppimaan ja keksimään ratkaisuja arkipäivän pikku ongelmiin. Se keksi jo pentuna ja pienestä koostaan huolimatta kuinka livahdetaan koiraportin ohi keittiöön sen sivusta tai kuinka pääsee kiipeämään pois yli metrin korkuisesta koira-aitauksesta.. Sitä matalammassa aitauksessa se ei pysynyt alkuunkaan edes 7vkoa vanhana, vaan kulki sitten häkki mukanaan jyräten päättäväisesti minne tahtoi. Omaa tahtoa ja itsepäisyyttä tästä yksilöstä ei siis taatusti ainakaan puutu! Mielipiteensäkin se ilmaisee hyvin selvästi ja vahvasti. 

Tuhojen osalta pentuaika on sujunut helposti, mitään kovin suurta ei ole syöty vaikka poissaollessamme Miska saa olla vapaasti olohuone-eteinen alueella omakotitalossamme.  Aluksi Miska harjoitteli yksioloa isossa pentuaitauksessa eteisessä, mutta inhosi suunnattomasti siellä oloa ihan periaatteesta. Usein se olikin repinyt sinne laitetut sanomalehdet riekaleiksi ja harrastanut muutenkin sisustamista esimerkiksi kaatamalla vesikuppinsa silpun päälle. Sen sijaan nyt kun ei häkissä enää tarvitse olla se on kiltisti yksinkin. Myös sisäsiisteyden Miska oppi hyvin nopeasti ja osasi jo pienenä pian ilmoittaa haluavansa ulos heti kun hätä tuli. 

Energisyydestään ja itsepäisyydestään huolimatta Miska on osoittautunut myös hyvin tottelemisalttiiksi ja miellyttämisenhaluiseksi lintukoiranaluksi joka on aina valmis oppimaan uutta. Oma lauma on tärkeä ja vapaana ollessaankin käydään ihan luonnostaan ilmoittautumassa ja katsomassa että ihmislaumakin varmasti edelleen seuraa perässä, vaikka seurana olisikin myös koirakavereita. Vieraisiin ihmisiin Miska suhtautuu jopa harmillisen varautuneesti ja sillä on hyvin voimakas vartiointivietti. Reviiri on sille tarkka paikka, reviiriksi lasketaan oma piha ja auto muunmuassa. Perheenjäseniksi laskemiansa ihmisiä Miska kuitenkin rakastaa täydestä sydämestään ja vastaanotto on sen mukainen.

Miskasta on kasvanut rakenteeltaan hyvin tasapainoinen ja komea uros, ja lihaksia se on saanut juostessaan vapaana metsässä ja jäällä talvella.
 


Prihan Dani
FIN CH
Ajax

Dutch-Tirza's v.h. Fort 'T Hemeltje

Rinteen Bianca
FIN EST CH
Tasakallion Minttu-Maaria
FIN CH
Lapstar Joiku
FIN EST CH
Leidipleis Alfa
Häädetkeitaan Selema


Chester vom
Elberger Forst


Cent vom Höftersbusch

Funny vom Barentelgen

Tilkku


Seitsenaukeen Edmund

Heiluvillen Batse Lizee